Acasă Politic Atena: Ciocniri intre manifestanti si politisti in capitala Greciei

Atena: Ciocniri intre manifestanti si politisti in capitala Greciei

DISTRIBUIȚI

104931 – 19102011 – Între manifestanţii din Atena şi poliţie s-au înregistrat ciocniri, miercuri, în zona Parlamentului, în prima zi a grevei generale.

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene în replică la violenţele la care s-au dedat circa 200 de tineri. O parte dintre protestatari, care purtau cagule pe faţă, au aruncat cu pietre în poliţie, potrivit Realitatea Tv.

Aproximativ 70.000 de persoane participă la manifestaţiile din Atena.

Miercuri şi joi, parlamentarii greci vor vota două proiecte de lege ce includ reduceri ale salariilor bugetarilor şi pensiilor, creşterea taxelor şi suspendarea contractelor colective de muncă.

Partidului premierului Giorgios Papandreou, Pasok, are cu patru reprezentanţi mai mult decât opoziţia în Parlament, însă o parte dintre aliaţii săi au ameninţat că se vor opune măsurilor.

Grecia se confruntă o creştere a ratei şomajului şi cu recesiune, în condiţiile în care datoria Guvernului se ridică la 162% din PIB. UE şi FMI au intervenit cu două pachete de salvare, însă al doilea nu a fost finalizat încă.

Între timp, Atena spune că are nevoie de o nouă tranşă de 11 miliarde de euro din primul pachet, alocat anul trecut, sau nu îşi va mai putea acoperi cheltuielile în luna noiembrie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.