Acasă Politic Seful ANOFM retinut de DNA

Seful ANOFM retinut de DNA

DISTRIBUIȚI

104827 – 16102011 – Directorul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, a fost retinut sambata de procurorii DNA, la Brasov, in urma unui flagrant. Bian a fost arestat in timp ce primea 82.000 de lei de la angajatii agentiei din Brasov. Potrivit procurorilor, în data de 17 septembrie 2011, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM. Banii au fost pretinşi de către Bian pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii,

 

 în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011.

În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în acelaşi scop menţionat mai sus, Bian a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011.

Silviu Bian a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a spus la Antena 3 ca nu stie nimic despre acest caz, insa orice persoana implicata intr-un astfel de caz „pleaca imediat pentru a nu afecta imaginea institutiei”.

Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat la Realitatea TV ca e o dovada ca „in sfarsit, justitia isi face treaba. Poate fi oricine; daca a gresit, trebuie sa plateasca in justitie. E semn ca politicul nu se amesteca in justitie”.

Silviu Bian este presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si presedintele Consiliului de Administratie al ANOFM. El a fost propus pentru sefia Agentiei de filiala Alba a Partidului Democrat Liberal (PDL).

Bian a intrat in politica in 1992, fiind membru fondator al PD.

El a mai fost presedinte al ANOFM in perioada 2005-2007, iar dupa ruperea Aliantei D.A. si-a depus „demisia de onoare” in fata premierului Calin Popescu-Tariceanu. Numit secretar de stat, el a revenit in functia de director ANOFM in 2009. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.