Acasă Politic Bucuresti: ANAF a reintregit patrimoniul public cu 8,3 miliarde lei anul acesta

Bucuresti: ANAF a reintregit patrimoniul public cu 8,3 miliarde lei anul acesta

DISTRIBUIȚI

105022 – 24102011 – Ca urmare controalelor financiare derulate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) în perioada 1 ianuarie 2011-30 septembrie 2011, patrimoniul public al statului a fost reîntregit cu suma de 8,3 miliarde lei constând în diferenţe rezultate din reevaluarea unor bunuri din domeniul public al statului, investiţii din fonduri publice care nu au fost incluse în valorile bunurilor din domeniul public al statului, înregistrarea în contabilitate a unor bunuri din domeniul public al statului, se susţime într-un comunicat al A.N.A.F.

A.N.A.F., prin aparatul de control financiar (Direcţia generală de control financiar şi structurile subordonate), a efectuat în perioada menţionă acţiuni de control financiar la un număr de 4.926 agenţi economici, fiind verificate regii autonome, companii naţionale, societăţi naţionale şi societăţi comerciale cu capital integral sau majoritar de stat care: au raportat pierderi; au beneficiat de alocări de la bugetul de stat cu titlu de subvenţii sau transferuri;au concesionat bunuri proprietate publică a statului; au beneficiat de finanţări rambursabile garantate de stat; au avut în gestiune/administrare bunuri din domeniul public al statului; au constituit şi virat dividende din profitul net pentru exerciţiile financiare 2007-2009.

În cadrul activităţii de control financiar, A.N.A.F. a stabilit venituri suplimentare la bugetul general consolidat în sumă de 1,7 miliarde lei şi a întocmit 82 sesizări penale pentru un prejudiciu în valoare totală de peste 316 milioane lei.

Activitatea de control financiar vizează verificarea modului de administrare şi utilizare a resurselor financiare şi respectarea reglementărilor financiar-contabile la agenţii economici cu capital de stat sau majoritar de stat. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.