Acasă Politic Bucuresti: CIADO: Ministrul Igas nu intelege motivatia amanarii aderarii la Spatiul Schengen

Bucuresti: CIADO: Ministrul Igas nu intelege motivatia amanarii aderarii la Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

105002 – 23102011 – “Romania a făcut ce trebuia să faca din punct de vedere al dotarii tehnice pe zona de frontiera. Asteptam acum sa se ia acea decizie politica la Bruxelles în ce priveşte aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Stim cu totii care sunt în acest moment framantarile la nivel european. Noi ne-am dorit să aderam în 2011, eu sper ca pana la sfarsitul anului să se ia o decizie în acest sens chiar dacă s-a amanat puţin acest proces de aderare”, afirma zilele trecute, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.

CIADO Romania, membru in Registrul Grupului de Interese al Comisiei Europene, reaminteste oficialului roman, ca statele din Spatiul Schengen, au recunoscut faptul ca Romania a indeplinit conditiile tehnice de aderare dar, au apreciat ca nivelul coruptiei din cadrul institutiile care trebuie sa gestioneze mijloacele tehnice este foarte ridicat si acest fapt reprezinta un risc major in acest moment, Romania neoferind garantii certe de asigurare a granitei de est a Spatiului Schengen.

“In continutul rapoartelor Comisiei Europene, Natiunilor Unite, Departamentul de Stat al SUA, Europol, din ultimii ani, Romania este criticata constant pentru lipsa de reactie la coruptia din justitie, vami, politie, lipsei de vointa politica precum si a lipsei de masuri privind traficul de persoane si de droguri prin granitele de nord si est care vor trebui sa devina granite ale Spatiului Schengen. Nu framantarile din UE sunt motivul amanarii Romaniei la Spatiul Schengen asa cum oficialul roman acrediteaza ideea. CIADO Romania ramane consecvent punctului sau de vedere transmis ambasadorilor statelor din Spatiul Schengen acreditati la Bucuresti precum si cancelariilor europene ca in acest moment se poate accepta cel mult o aderare aeriana si eventual maritime daca vor fi solutionate problemele de coruptie din portul Constanta”, se arata intr-un comunicat al CIADO Romania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.