Acasă Politic Bucuresti: Compania finlandeza Finnair suspenda cursele de pe Aeroportul Otopeni

Bucuresti: Compania finlandeza Finnair suspenda cursele de pe Aeroportul Otopeni

DISTRIBUIȚI

104500 – 03102011 – Cele şase curse săptămânale operate de compania finlandeză Finnair între Helsinki şi Bucureşti (Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni) vor fi suspendate începând cu orarul de iarnă care debutează pe 31 octombrie.

Deşi reprezentanţii companiei au spus că nu pot face comentarii despre o presupusă legătură între plecarea producătorului de telefoane mobile Nokia din România şi întreruperea zborurilor, se pare că mutarea Finnair este totuşi legată de închiderea fabricii de la Jucu.

Conform declaraţiilor unei surse, ciatate de România Libera, compania efectua o serie de transporturi cargo (piese, telefoane etc.) pentru Nokia.

În plus o parte a managementului Nokia ajungea la Bucureşti la bordul curselor companiei finlandeze.

Laura Varga, ofiţer de presă al companiei a spus că decizia a fost luată deoarece cursa era considerată neprofitabilă. „Compania analizează în permanenţă noi oportunităţi. În acest caz, am decis să anulăm deoarece nu era o cursă profitabilă”, a spus Varga.

Cursele între Bucureşti şi Helsinki au fost introduse pe 10 aprilie 2007, iniţial fiind operate câte patru zboruri pe săptămâmă. În 2008, Finnair a crescut numărul de zboruri la şase curse săptămânale după deschiderea fabricii Nokia de la Jucu – în toamna lui 2008. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.