Acasă Politic Bucuresti: Finantare europeana pentru „Consolidarea cooperarii judiciare internationale in materia obligatiilor de...

Bucuresti: Finantare europeana pentru „Consolidarea cooperarii judiciare internationale in materia obligatiilor de intretinere”

DISTRIBUIȚI

104720 – 11102011 – Ministerul Justiţiei a obţinut finanţare europeană pentru implementarea proiectului „Consolidarea cooperării judiciare internaţionale în materia obligaţiilor de întreţinere”. Finanţat de Comisia Europeană prin programul specific „Justiţie civilă”, proiectul beneficiază de un buget total de 395.769 euro, dintre care 80% reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Proiectul, planificat a se derula în perioada 2012 – 2014, este coordonat de Ministerul Justiţiei şi implementat în parteneriat cu Şcoala Naţională a Magistraturii din Franţa şi Conferinţa de Drept Internaţional Privat de la Haga.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea cunoştinţelor judecătorilor şi a specialiştilor din cadrul Ministerului Justiţiei în domeniul soluţionării cererilor de  întreţinere cu element de extraneitate, prin organizarea de sesiuni de instruire a judecătorilor din cadrul instanţelor de pe tot cuprinsul ţării.

Astfel, va fi realizat un schimb constructiv de bune practici între magistraţii din România şi cei din alte state membre UE, urmând a fi identificate soluţii viabile pentru problemele întâlnite în practică de către specialişti în aplicarea legislaţiei europene şi internaţionale în domeniul obligaţiilor de întreţinere.

           Totodată, în cadrul proiectului se vor elabora o broşură informativă care va fi distribuită publicului larg, precum şi un ghid practic destinat magistraţilor români şi străini privind aplicarea Regulamentului nr. (CE) 4/2009 al Consiliului din 18 decembrie 2009 privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor şi cooperarea în materie de obligaţii de întreţinere, Protocolului de la Haga din 23 noiembrie 2007 privind legea aplicabilă obligaţiilor de întreţinere şi Convenţiei de la Haga din 23 noiembrie 2007 privind obţinerea pensiei de întreţinere pentru copii şi alţi membri ai familiei, precum şi a unor instrumente de drept internaţional privat relevante aplicabile în domeniul recuperării creanţelor civile din străinătate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.