Acasă Politic Bucuresti: Guvernul a decis infiintarea Consiliului National pentru Competitivitate

Bucuresti: Guvernul a decis infiintarea Consiliului National pentru Competitivitate

DISTRIBUIȚI

104573 – 06102011 – Guvernul a aprobat, prin memorandum, înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Competitivitate, platformă guvernamentală care să asigure un dialog autentic între Executiv, mediul de afaceri şi mediul universitar, a anunţat consilierul de stat pe probleme economice al prim-ministrului, Andreea Paul Vass. Obiectivul major al acestui Consiliu este  elaborarea Strategiei Naţionale pentru Competitivitate România 2020, care va oferi o viziune integrată asupra acestui domeniu şi va fundamenta politicile publice. Semestrial, Consiliul Naţional pentru Competitivitate va prezenta rapoarte publice cu privire la dinamica competitivităţii economice. “Competitivitatea este un domeniu la care România are foarte mult de recuperat.

 

Într-un raport global al competitivităţii ne poziţionăm pe locul 77 din 142 de ţări analizate. La nivel european, productivitatea medie economică ne poziţionează sub jumătatea mediei europene”, a declarat Andreea Paul Vass.

Consilierul de stat pe probleme economice a argumentat că este nevoie de un asemenea consiliu întrucât România nu dispunea de un organism public specializat în problemele competitivităţii, iar planurile şi strategiile naţionale solicitate de Uniunea Europeană nu pot înlocui o strategie naţională a competitivităţii  pe termen lung.

Din structura Consiliului Naţional pentru Competitivitate vor face parte, în proporţii egale, câte 20 de reprezentanţi, decidenţi din instituţiile centrale, experţi din mediul academic şi universitar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de afaceri. “Mă refer, în special, la primele 12 universităţi aflate în topul celor mai competitive, la care se adaugă cele trei academii de ştiinţe din România, şi reprezentanţi ai asociaţiilor de afaceri, respectiv ai companiilor cele mai mari angajatoare şi cele mai mari contributoare la bugetul de stat”, a explicat Andreea Paul Vass.

Vineri va avea loc prima întâlnire a Consiliului Naţional pentru Competitivitate.

Această structură va fi coordonată de consilierul de stat pe probleme economice al prim-ministrului, iar pentru funcţionarea sa nu va fi alocat un buget. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.