Acasă Politic Bucuresti: Ilie Sarbu considera ca Traian Basescu este un pericol pentru democratie

Bucuresti: Ilie Sarbu considera ca Traian Basescu este un pericol pentru democratie

DISTRIBUIȚI

105167 – 28102011 – Senatorul PSD Ilie Sârbu consideră că este inadmisibila jignirea adusa de seful statului  Parlamentului, si in mod special Senatului. Traian Băsescu demonstrează indubitabil că este un pericol pentru democraţie. Preşedintele a adus Parlamentului grave prejudicii de credibilitate şi imagine prin declaraţiile denigratoare şi presiunile asupra activităţii instituţiei. Afirmaţia potrivit căreia: Senatul in ansamblul lui s-a compromis de la presedinte de la senator. Sa refuzi sa adopti legea privind mecansimul de promovare a magistratilor de la ICCJ e descalificant, il descalifica numai pe Traian Basescu.   Potrivit Articolului 61, alineatul 1 din Constitutie: Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român

 şi unica autoritate legiuitoare a ţării. A submina autoritatea Parlamentului se adauga sirului de incalcari grave ale Legii Fundamentale alaturi de ingerinta nepermisa in problemele executivului  si  ale autoritatii judecatoresti.

            A controla direct activitatea legislativă a Parlamentului prin presiuni asupra parlamentarilor în vederea susţinerii măsurilor care afecteaza grav populatia şi impunerea lor discretionara, fara dialog, prin asumare guvernamentala denota încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat. 

            Atitudinea dictatoriala, prin ignorarea totala a opozitiei, si mai mult insultele si jignirea adusa Senatului Romaniei contribuie la acutizarea tensiunilor dintre stat şi  o societate din ce in ce mai supusa necazurilor.

 PSD nu poate tolera aceste depasiri ale responsabilitatii sefului statului si va lua atitudinea care se impune atat la nivelul propriului partid cat si in cadrul USL”, a declarat vineri Ilie Sârbu, liderul grupului senatorial al PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.