Acasă Politic Bucuresti: Ion Iliescu sustine ca UNPR va avea soarta ApR. Pentru cine...

Bucuresti: Ion Iliescu sustine ca UNPR va avea soarta ApR. Pentru cine îşi mai aminteşte…

DISTRIBUIȚI

104922 – 19102011 – Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede că Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) o să dispară de pe scena politică. Iliescu a precizat că nu are niciun fel de respect pentru membrii partidului condus de Gabriel Oprea şi Marian Sârbu. Ion Iliescu susţine că UNPR este format din oportunişti şi oameni lipsiţi de verticalitate şi moralitate. ”Este posibil ca UNPR să aibă soarta fostului ApR (n.r. – Alianţa pentru România). Eu nu prea am mare consideraţie pentru cei care-şi schimbă cămaşa politică. Aceasta este trădare, în condiţiile în care părăseşti partidul aflat în opoziţie şi care se luptă cu o guvernare mârşavă.

 Ai intrat în Parlament pe spinarea acestui partid (n.r. – PSD) şi îl părăseşti ca să te raliezi cu cei aflaţi la guvernare. Cum sună treaba asta ca moralitate? Eu nu-i stimez pe cei care nu au un crez de viaţă şi care sunt capabili să plutească şi să sară dintr-o barcă în alta. Şi avem cam mulţi din ăştia. Este expresia oportunismului, a lipsei de consecvenţă şi de verticalitate. Eu nu cred că asemenea oameni se pot bucura de stimă şi încredere din partea oamenilor”, a afirmat Ion Iliescum citat de E-Politic.

Pe de altă parte, preşedintele de onoare al PSD consideră că PDL se foloseşte de toate mijloacele pentru a rămâne la putere şi după 2012. ”Se fac toate eforturile ca cei putere să-şi asigure perpetuarea speciei. Toate măsurile gândite de ei, cu noul sistem electoral, regionalizare şi comasarea alegerilor, le văd într-un complex care să le asigure rămânerea la putere. Noi nu putem să le stopăm prin prezenţa în Parlament. Însă trebuie să facem tot ce se poate ca să împiedicăm aceste măsuri care devin aberante şi pe care s-ar putea ca ei să le promoveze. Noi, opoziţia, trebuie să fim pregătiţi pentru orice variantă. Noţiunea fundamentală rămâne contactul cu cetăţenii. Să asigurăm prezenţa masivă la vot. Absenteismul îi va favoriza pe cei care sunt la putere, care vor apela la nişte mijloace pentru a câştiga votanţi”, a explicat Ion Iliescu.

Recent, UNPR l-a atacat pe Ion Iliescu, despre care a afirmat că are nostalgia parcurilor pline cu mineri. Progresiştii l-au acuzat pe fostul preşedinte că vrea să rescrie istoria cu afirmaţii mincinoase. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.