Acasă Politic Bucuresti: Patriarhul Daniel a resfiintit Biserica Constantin si Elena si Cuvioasa Parascheva

Bucuresti: Patriarhul Daniel a resfiintit Biserica Constantin si Elena si Cuvioasa Parascheva

DISTRIBUIȚI

104823 – 14102011 – O mulţime de enoriaşi au asistat, vineri, la slujba de resfiinţire a bisericii cu Hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Cuvioasa Parascheva din Bulevardul Basarabia, Sectorul 2, oficiată de Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.

     În cuvântul său, Patriarhul Daniel a evocat însemnătatea deosebită pe care o are slujba de resfiinţire a lăcaşului de cult după ce s-au realizat o serie de lucrări ample de consolidare şi reparare a bisericii, precum şi de refacere a picturilor interioare.

       Cu aceeaşi ocazie a fost sfiinţit şi monumentul ridicat în curtea bisericii care este închinat jertfei ostaşilor români care şi-au pierdut viaţa în luptele pe care le-au purtat pentru apărarea patriei străbune.

       Patriarhul BOR a reliefat însemnătatea zilei în care s-a săvârşit serviciul religios de resfiinţire, menţionând faptul că acesta a avut loc în ziua în care se sărbătoreşte Cuvioasa Parascheva al cărui nume este purtat de 500 de biserici din ţara noastră şi 18 numai în Bucureşti.

       În fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Cuvioasa Maică Parascheva. În chip deosebit, ea este cinstită în Moldova, întrucât de mai bine de 350 de ani moaştele ei se găsesc la Iaşi, fiind izvor de binecuvântare şi însănătoşire duhovnicească şi trupească pentru toţi cei care o cheamă în rugăciune să fie mijlocitoare către Dumnezeu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.