Acasă Politic Bucuresti: Protest la Ambasada Frantei din Bucuresti

Bucuresti: Protest la Ambasada Frantei din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

104791 – 13102011 – Un miting de protest faţă de încercările repetate de denigrare, demonizare şi etichetare îndreptate cu precădere împotriva cetăţenilor români, aflaţi în afara graniţelor României, a fost organizat, joi, în zona Pieţei Amzei din Bucureştim din apropierea Ambasadei Franţei.

“Suntem aici sa spunem stop. Sa protestam, sa luam atitudine si sa comunicam decent si elegant ca vom veni de cate ori va fi nevoie sa va reamintim ca suntem deopotriva cetateni ai Europei, egali in drepturi si cu o demnitate pe care o construim si aparam in fiecare zi”, a declarat, joi, iniţiatoarea acestei mişcări, Diana Olar, de la Asociaţia Shareyes.

Dupa citirea manifestului care a stat la baza organizarii protestului a fost depusa o scrisoare deschisa adresata poporului francez.

„E timpul sa deschidem ochii!  E timpul pentru romani sa ia atitudine, atat pe plan international, cat si intern, sa actioneze proactiv pentru diminuarea fenomenului infractional, oriunde acesta este prezent, si sa isi apere valorile si cetatenii.  Asa cum, a sosit timpul ca francezii sa se opuna tentativelor clasei politice de a le distrage atentia de la adevaratele probleme economice si sociale cu care se confrunta”, se precizeaza in scrisoarea deschisa depusa la Ambasada Frantei.

La protest au participat în jur 100 de persoane printre care si tineri care au afIat de eveniment de pe pagina de Facebook creata cu ocazia acestei manifestatii. Inca de la inceput s-a precizat ca este vorba de un grup de români indignaţi de insultele şi atitudinea xenofobă la adresa tuturor romanilor afişate în ultima perioadă de francezi, si ca evenimentul nu este o mişcare organizată de un partid politic, organizaţie religioasă sau de alt fel. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.