Acasă Politic Bucuresti: S-a stins şi Ion Diaconescu

Bucuresti: S-a stins şi Ion Diaconescu

DISTRIBUIȚI

104725 – 12102011 – Ion Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD, a incetat din viata marti seara, in jurul orelor 21.30 la 94 de ani. „Am avut neplacuta sarcina de a face acest anunt. Este un moment extrem de trist si plin de emotie, chiar daca starea sanatatii sale nu era buna. L-am vazut alalataieri ultima data. Am discutat cu dansul. Era extrem de lucid. Aprecia exact si starea sanatatii, dar continua sa se preocupe si de situatia din partid si de situatia din tara. Chiar mi-a si spus: Cu ce te-as putea ajuta? Daca pot iti mai dau si farama de sufletel pentru a salva partidul. Ne-am despartit dupa doua ore de discutii, ultimele pe care le-am avut, cu aceasta incredere ca, daca Dumnezeu ne va mai ajuta ca in Romania sa mai avem astfel de oameni,

 

tara asta s-ar putea din nou reaseza pe sine, pe un drum normal, pe ceea ce noi numim calea dreapta”, a declarat fostul premier Victor Ciorbea, actual preşedinte al uneia dintre aripile în care este divizat PNTCD.

Ion Diaconescu a fost internat la inceputul acestei luni la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac, stand in spital cateva zile. Profesorul Serban Bubenek a confirmat ca liderul taranist a avut o suferinta pulmonara inca din tinerete, din anii stati in puscarie, dar a spus ca aceste noi probleme erau de cu totul alta natura.

Ion Diaconescu s-a nascut in 1917 la Botesti, in judetul Arges. Nepot pe linie materna al lui Ion Mihalache, Diaconescu a intrat in Partidul National Taranesc in 1936 si a ramas taranist pana la desfiintarea partidului de catre comunisti, in 1947. Pentru convingerile sale politice a facut 17 ani de puscarie, in perioada 1947 – 1964. A absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Electromecanica. Dupa caderea comunismului a intrat in conducerea Partidului National Taranesc Crestin Democrat, continuatorul partidului istoric. Il secondeaza pe Corneliu Coposu la conducerea partidului (ca prim-vicepresedinte, ianuarie 1990 – noiembrie 1995), iar dupa moartea acestuia preia presedintia (12 noiembrie 1995 – 27 noiembrie 2000).

Diaconescu a fost presedinte al CDR (1996 – 2000), dupa alegerea lui Emil Constantinescu in functia de presedinte al tarii.

A fost deputat vreme de trei legislaturi consecutive (1990-1992, 1992-1996, 1996-2000), iar in legislatura 1996 – 2000 a indeplinit functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Ion Diaconescu avea 94 de ani si era vaduv de un an. El spunea recent ca s-a retras din viata politica, dar doar din activitate, nu insa si in ceea ce priveste dorintele si idealurile sale politice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.