Acasă Politic Bucuresti: Seful diplomatiei romane l-a primit pe presedintele Consiliului Pontifical pentru Cultura...

Bucuresti: Seful diplomatiei romane l-a primit pe presedintele Consiliului Pontifical pentru Cultura de la Vatican

DISTRIBUIȚI

104755 – 12102011 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, l-a primit miercuri, 12 octombrie 2011, pe cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură.

Şeful diplomaţiei române a evocat relaţiile privilegiate care leagă România şi Sfântul Scaun şi a evidenţiat rolul proeminent al Bisericii ca factor coagulant la nivelul societăţilor contemporane în domenii ca incluziunea socială, educaţie şi cultură. Totodată, demnitarul român s-a referit la importanta comunitate românească din Italia, prezenţă care potenţează relaţiile bilaterale în toate domeniile de cooperare.

Cardinalul a subliniat importanţa dialogului dintre bisericile ortodoxă şi catolică, împărtăşind interesul părţii române pentru realizarea vizitei în România a Suveranului Pontif.

Cei doi oficiali au exprimat dorinţa pentru consolidarea, şi pe viitor, a relaţiilor României cu Sfântul Scaun, în baza valorilor fundamentale comune.

De asemenea, a fost subliniată importanţa solidarităţii pe plan internaţional, pornind de la comunităţile creştine, cu accent pe rolul Bisericii în soluţionarea problemelor sociale.

Cu ocazia vizitei sale la Bucureşti, cardinalului Gianfranco Ravasi i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.