Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu vrea Macedonia in NATO si UE

Bucuresti: Traian Basescu vrea Macedonia in NATO si UE

DISTRIBUIȚI

104601 – 06102011 – Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu omologul sau din Macedonia, Gjorge Ivanov, ca isi doreste ca aceasta tara sa adere cat mai curand la NATO si sa inceapa negocierile de aderare.

Seful statului roman i-a multumit lui Ivanov pentru modul in care e tratata minoritatea aromana din Macedonia si a spus ca si minoritatea macedonaneana din Romania se bucura de foarte multe drepturi.

„Am subliniat interesul pe care Romania il are ca Macedonia sa devina membru NATO in perioada urmatoare si sa inceapa negocierile pentru aderarea la UE. Am subliniat faptul ca problema care blocheaza accesul in NATO si inceperea negocierilor pentru UE, relatia bilaterala cu Grecia, e o problema bilaterala a celor doua tari”, a declarat Basescu.

Traian Basescu a multumit pentru „tratamentul corect” de care beneficiaza „vlahii si aromanii” din Macedonia, atat din partea guvernului, cat si a autoritatilor locale.

Seful statului roman a mai anuntat ca ambele tari au numit consuli onorifici si ca au fost semnate doua tratate bilaterale in domeniul comertului si turismului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.