Acasă Politic Bucuresti: Voluntarii au plantat 320 de arbori in Parcul Izvor

Bucuresti: Voluntarii au plantat 320 de arbori in Parcul Izvor

DISTRIBUIȚI

105003 – 23102011 – Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement a finalizat, sâmbătă, acţiunea de plantare a peste 320 de arbori în Parcul Izvor pentru a marca simbolic Anul Internaţional al Voluntariatului.

Peste 200 de voluntari au participat la eveniment, mulţi dintre aceştia fiind liceeni, şcolari sau locuitori ai Capitalei dornici să dea o mână de ajutor la plantarea de copaci.

„Lăudam iniţiativa tinerilor care au demarat campania Copacul meu pentru că au mobilizat un număr foarte de mare voluntari, care şi-au arătat astfel interesul faţă de mediul înconjurător. Este cea de-a patra acţiune de plantare de arbori în care ne implicăm activ şi observăm că participă din ce în ce mai mulţi tineri la toate aceste campanii ecologice de conştientizare a cetăţenilor”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

S-a alăturat acţiunii de astăzi şi promotoarea campaniei Alege să fii sănătos, Florentina Opriş, care a menţionat că este esenţial să avem grijă de mediul înconjurător, pentru că astfel beneficiem şi noi de avantajele pe care arborii şi plantele le aduc în viaţa noastră, ajuntându-ne să fim mai sănătoşi.

Peste 320 de arbori (mesteceni, castani, stejari, paltini, magnolie, salcii etc) au fost plantaţi sâmbătă, iar restul materialului dendrologic (puiet), primit de la pepinierele susţinătoare ale campaniei, va fi crescut în ghivece în serele ALPAB până când vor atinge înălţimea optimă şi vor fi aduşi în parc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.