Acasă Politic Bucureşti: Cele două „Realităţi” amendate de CNA

Bucureşti: Cele două „Realităţi” amendate de CNA

DISTRIBUIȚI

105076 – 25102011 – Cei doi reprezentanţi ai Realitatea, Elan Schwarzenberg şi Sebastian Ghită, au fost marţi la CNA, după ce, în cursul serii de luni, au fot văzuţi luând masa într-un local din zona Cotroceni. Sedinta a început cu un raport despre ceea ce s-a găsit la cele două sedii, Realitatea şi RTV, iar pentru scandalul media din ultimele zile, CNA a amendat Realitatea TV cu 10.000 de lei şi RTV cu 20.000 de lei. Potrivit raportului, se constată că Realitatea s-a mutat la Willbrook fară autorizaţie de schimbare a sediului. Inspectorii au constatat că şi la Casa Presei, acolo unde era RTV s-a emis fără autorizaţie de sediu, întrucât sediul RTV este, în acte, la Târgu Jiu.

„Deci, semnalul RTV a fost preluat de cablu, fără autorizaţia CNA”, a spus preşedintele CNA Răzvan Popescu. În acelaşi timp, CNA a luat cunoştinţă şi de schimbarea de acţionariat şi de dosarul de schimbare de sediu împreună cu grila de programe.

Realitatea Media solicitase CNA să nu se mai difuzeze nimic cu marca RTV, pentru că, spun reprezentanţii acesteia, la OSIM marca este a Realităţii. „Avem aşa: La Realitatea TV o emisie dintr-un spaţiu nou, la Ridzone o modificare radicală de acţionariat, fără acordul CNA. De asemenea, emisia unui program pentru care nu s-a modificat o schimbare de grilă la CNA şi dintr-un alt spaţiu decât cel înregistrat la noi şi problema UPC care a preluat semnalul RTV”, a concluzionat Popescu.

UPC, RCS şi Dolce TV au fost somate pentru că au preluat semnalul RTV.

Miercuri, la Casa Presei, o inspecţie a Consiliulu Naţional al Audioviualului va fi prezentă pentru autorizarea RTV. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.