Acasă Politic Bucureşti: Mircea Geoana va discuta cu comisarii europeni subiecte legate de competitivitatea...

Bucureşti: Mircea Geoana va discuta cu comisarii europeni subiecte legate de competitivitatea Romaniei

DISTRIBUIȚI

104648 – 09102011 – Preşedintele Senatului României, Mircea Geoană, va efectua pe 11 octombrie a. c, o vizită de lucru la Bruxelles, ocazie cu care se va întâlni cu mai mulţi comisari europeni. Pe agenda discuţiilor se află subiecte legate de competitivitatea României în plan european şi global. Astfel, Mircea Geoană va avea o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, ocazie cu care va discuta despre contribuţia pe care România o poate aduce în cadrul procesului de reconstrucţie democratică în ţările din Nordul Africii, din Orientul Mijlociu şi din Orientul Mijlociu Extins. 

 

Totodată, preşedintele Senatului României va avea o întrevedere şi cu comisarul european pentru Educaţie, Cultură şi Multilingvism, Androulla Vassiliou, prilej pentru a vedea care sunt măsurile şi programele de formare profesională continuă, ce pot fi implementate la nivel naţional şi european, de care pot beneficia angajaţii români, astfel încât efectele crizei economice şi ale delocalizărilor să fie reduse.

            De asemenea, Mircea Geoană mai are programată o întâlnire cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger. Preşedintele Senatului României se va referi în cadrul acestei întâlniri la potenţialul energetic al României în ceea ce priveşte energia “verde” şi la oportunitatea României de a deveni lider regional în acest domeniu, subliniind importanţa creării de locuri de muncă de „verzi”.

            În plus, preşedintele Senatului României va avea şi o întrevedere cu comisarul european pentru Industrie şi Antreprenoriat, Antonio Tajani, ocazie cu care va sublinia importanţa reindustrializării şi retehnologizării României pentru crearea de locuri de muncă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.