Acasă Politic Bucureşti: Statul român îşi propune să plătească jumatate de milion de euro...

Bucureşti: Statul român îşi propune să plătească jumatate de milion de euro pentru a afla cât “nu valorează” acţiunile Tarom

DISTRIBUIȚI

105071 – 25102011 – Ministrul Transporturilor, patronat de Anca Boagiu, a anunţat că este dispus să plătească peste două milioane de lei (aproximativ 470.000 de euro) pentru evaluarea actiunilor SC TAROM SA, potrivit unui anunt de intentie publicat pe site-ul public de licitatii. Conform anunţului, “contractul de achizitie publică are ca obiect servicii juridice, contabile, audit, comerciale, gestionare si conexe, constând în realizarea operatiunilor de evaluare a SC TAROM SA de către Evaluator, în vederea determinării valorii de piată a actiunilor emise de către aceasta”. Potrivit anuntului, serviciile de evaluare au fost estimate de specialistii Ministerului Transporturilor la aproximativ 1,65 milioane de lei fără TVA, adică aproximativ 470.000 de euro.

Având în vedere că durata contractului va fi de 40 de zile, câstigătorii licitatiei ar urma să încaseze aproape 11.000 de euro pe zi. Firma câştigătoare a licitaţiei va trebui să facă un scurt istoric al companiei, să pună diagnostice juridice, a resurselor umane, să stabiliească cât de bine este organizată, dar si să facă un audit în ceea ce priveste situatia economico-financiară a companiei.

Având în vedere faptul că statul român nu a putut vinde la un preţ bun acţiunile Petrom – o companie aflată pe profit – este cât se poate de previzibilă inoportunitatea evaluării acţiunilor Tarom şi eşecul care va încununa şi această tentativă de vânzare, atenţionează, într-un comunicat remis PROMPT MEDIA, PSD. Mai mult, conform anunţului oficial de licitaţie, în urmă cu o săptămână, pe 18 octombrie 2011, trebuiau deschise şi făcute publice ofertele de achiziţie depuse. Cu toate acestea, conducerea Tarom şi a Ministerului de Transporturi nu se dezice de practicile obişnuite şi nu a făcut public rezultatul licitaţiei şi nici măcar nu a precizat dacă s-a înscris cineva la procedura respectivă. „În clasicul stil al PDL, toate aceste proceduri, licitaţii, vânzări sau achiziţii, sunt ţinute secrete şi făcute pe sub mână, fără respectarea legilor în vigoare şi chiar fără respectarea propriilor acte normative pe care le emit”.

Departamentul pentru Transporturi şi Infrastructură al PSD cere ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, să stopeze risipa de bani ai ţării pe diferite măsuri şi proiecte sortite eşecului şi să ia măsurile potrivite pentru profitabilizarea companiei Tarom şi pentru salvarea a ceea ce se mai poate salva din una dintre cele mai importante companii de transport ale României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.