Acasă Politic Chisinau: Voronin vrea in Uniunea Vamala Eurasiatica. Filat se mai gandeste

Chisinau: Voronin vrea in Uniunea Vamala Eurasiatica. Filat se mai gandeste

DISTRIBUIȚI

104602 – 06102011 – Vladimir Voronin crede că Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Vamală Euroasiatică, alături de Rusia, Belarus şi Kazahstan. Liderul PCRM susţine că aceasta este singura cale de integrare în Uniune Europeană, transmite Romanian Global News.

Pe de alta parte, premierul Vlad Filat sustine ca aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamala nu este oportuna.

„La Est de noi se contureaza din 1 ianuarie 2012 un nou proiect integrationist, de un „mastab” nemaipomenit. Pentru noi este important ca acest proiect nu vine în contradictie cu reformele pentru UE”, a declarat joi Voronin.

El sustine ca astfel Republica Moldova va preîntâmpina criza energetica care o paste. „Uniunea stabileste preturi unice la produsele energetice”, a mai spus liderul PCRM, precizând ca este gata sa negocieze cu alianta în acest sens.

Pe de alta parte, premierul Vlad Filat sustine ca Republica Moldova are acorduri de liber schimb cu toate tarile CSI.

„Este preconizat ca la 18 octombrie la Sankt-Petersburg la Summitul sefilor de guverne din CSI sa fie semnat acordul de liber schimb în cadrul CSI. Suntem gata sa semnam acest acord care nu intra în contradictie cu OMC si acordul cu UE. Am luat act de propunerea domnului Voronin, dar aderarea la Uniunea Vamala înseamna o politica tarifara comuna, care contravine Organizatiei Mondiale a Comertului. Trebuie sa ne gândim”, a mentionat Filat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.