Acasă Politic Georgia. Roberta Anastase s-a intalnit cu militarii romani detasati in Georgia

Georgia. Roberta Anastase s-a intalnit cu militarii romani detasati in Georgia

DISTRIBUIȚI

105103 – 26102011 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a întâlnit miercuri cu militarii români care participă la misiunea Uniunii Europene de monitorizare postconflict în Georgia. Întâlnirea a avut loc la baza operaţională Mtskheta (Georgia), situată la câteva zeci de kilometri de graniţa de facto cu regiunea separatistă Oseţia de Sud. Cu acest prilej, preşedinta Camerei Deputaţilor a fost informată în legătură cu situaţia din zona post conflict, analizând, în acelaşi timp, modalităţile de îmbunătăţire a coordonării interministeriale pentru participarea la astfel de misiuni.

Tot miercuri, Roberta Anastase a fost primită de PS Ilia II al Georgiei. Cei doi au subliniat asemănările dintre istoriile României şi Georgiei, exprimându-şi, totodată, speranţa şi încrederea pentru un viitor comun dominat de valorile democratice şi creştine.

Roberta Anastase a remarcat importanţa valorilor ecumenice pentru asigurarea unui climat de stabilitate în regiunea Mării Negre, exprimându-şi, totodată, speranţa că mesajul de pace şi înţelegere propovăduit de Biserica ortodoxă va contribui la aplanarea conflictelor care persistă în regiune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.