Acasă Politic Ioan Mircea Pascu conduce delegatia Parlamentului European în Japonia

Ioan Mircea Pascu conduce delegatia Parlamentului European în Japonia

DISTRIBUIȚI

105199 – 31102011 –  Ioan Mircea Paşcu, Vice-președintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European, va conduce, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2011, o delegație AFET, compusă din reprezentanți ai principalelor grupuri politice din PE, într-o vizită oficială în Japonia. Vizita delegației Parlamentului European coincide cu vizita în Japonia a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton. Membrii delegației AFET și Înaltul Reprezentant vor avea elemente de program comun la Tokyo, deschizând împreuna, miercuri 2 noiembrie, Casa Europei, noul sediu al Delegației UE la Tokyo. De asemenea, in dimineața zilei de 2 noiembrie va avea loc o intalnire de lucru

 

 a europarlamentarilor cu baroneasa Ashton, dedicata relatiei UE cu importantul partener asiatic.

            În cadrul vizitei Delegației AFET sunt prevăzute întâlniri cu ministrul japonez al apararii, cu președinții celor două camere ale parlamentului nipon, vice-miniștrii afacerilor externe, economiei și industriei, cu fostul premier Yukio Hatoyama, președintele Ligii parlamentare japoneze de prietenie cu UE, , cu parlamentarii Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Consilierilor, (Senat) membrii Comisiei pentru afaceri externe și apărare a Camerei Reprezentanților. Programul include de asemenea, întrevederi cu șeful delegației Uniunii Europene in Japonia, cu atașații militari si ai apărării din statele membre UE, întâlniri cu reprezentanți marcanți ai opoziției și societății civile din Japonia, precum și o masa rotundă organizată de Institutul Japonez pentru Afaceri Internaționale.

            Dialogul cu înalții oficiali japonezi va include următoarele domenii comune de interes: politica externă, de securitate și apărare, acordul de liber schimb UE-Japonia si acordul cadru pentru cooperarea politica si globala, relațiile economice și comerciale bilaterale, răspunsul la încălzirea globală, securitatea energetică, abordarea amenințărilor tradiționale si neconvenționale la adresa securității.

            Principalele elemente ale programului și așteptările parții japoneze pentru vizita Delegației PE și cea a Înaltului Reprezentant au fost discutate la Strasbourg cu reprezentanți ai Dietei, participanți la dialogul interparlamentar UE – Japonia. Parlamentarii japonezi au punctat importanța pentru liderii de la Tokyo a realizării unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeană.

„Ne vom concentra îndeosebi asupra aspectelor politice ale relației UE cu Japonia, inclusiv în ceea ce privește realizarea unui acord care să reunească principiile politice ale cooperării noastre, acord care va fi complementar celui de liber schimb. Având în vedere schimbările în distribuția puterii pe plan global, vom urmări identificarea modalităților concrete de cooperare între Uniune și Japonia. Apreciem interesul partenerilor japonezi pentru adâncirea cooperării cu UE, atât pe dimensiunea economică și comercială, cât și în planul politicii externe”, a subliniat șeful delegației AFET, Ioan Mircea Pașcu. www.promptmedia.ro

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.