Acasă Politic Peste 13.000 de siteuri inchise pentru comercializarea de medicamente contrafacute

Peste 13.000 de siteuri inchise pentru comercializarea de medicamente contrafacute

DISTRIBUIȚI

104563 – 05102011 – Autoritatea Naţională a Vămilor a participat, în perioada 20 – 27 septembrie 2011, la operaţiunea internaţională PANGEA IV care a vizat comerţul online de medicamente contrafăcute sau ilegale şi a fost coordonată de Interpol, prin Grupul Internaţional de Luptă împotriva Contrafacerii Produselor Medicale (IMPACT), asistat de Organizaţia Mondială a Vămilor. 

            Scopul operaţiunii PANGEA IV a fost depistarea website-urilor ilegale care comercializează medicamente contrafăcute, confiscarea unor astfel de produse expediate prin colete poştale şi emiterea unui semnal de alarmă pentru consumatori în privinţa pericolului acestora asupra sănătăţii.

            La această acţiune internaţională au participat reprezentanţi ai autorităţilor vamale, poliţiei şi agenţiilor de reglementare în domeniul medicamentelor din 81 de ţări, cu sprijinul furnizorilor de servicii Internet, al furnizorilor de servicii de plată electronică şi al furnizorilor de servicii de curierat.

Rezultatele obţinute la nivel global sunt relevante pentru evidenţierea efortului concertat al celor 165 de autorităţi implicate: 13.495 site-uri închise, 7.901 colete confiscate, 55 persoane arestate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.