Acasă Politic Pitesti: Fostul director al Garzii Financiare Arges, trimis in judecata de procurorii...

Pitesti: Fostul director al Garzii Financiare Arges, trimis in judecata de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

104911 – 19102011 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a fostului director coordonator în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Argeş, Aurel Stoian, pentru luare de mită, în formă continuată şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori de alte foloase necuvenite. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Marian Alexe, director economic în cadrul S.C. M.G.C. Internaţional Investments S.R.L. Topoloveni, judeţul Argeş, pentru dare de mită în formă continuată, şi a Danielei-Elena Pîrşan,

 

 

 comisar debutant în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Argeş, pentru complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori de alte foloase necuvenite.

Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2009, Aurel Stoian a primit 29.988 lei de la Marian Alexe, reprezentat al SC Valahia 2002 SRL Topoloveni (actualmente MGC Internaţional Investments SRL), pentru ca, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare – Secţia Argeş, să asigure protecţia activităţilor nelegale derulate în cadrul acestei firme prin anunţarea acţiunilor de control şi prin influenţarea subordonaţilor săi să întocmească acte de control favorabile.

De asemenea, în luna decembrie 2008, Aurel Stoian, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare – Secţia Argeş şi de preşedinte al comisiei de examinare pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiilor de comisar debutant, a furnizat fără drept Danielei–Elena Pîrşan subiectele pentru examen. Ca urmare, aceasta a câştigat concursul pentru ocuparea postului de comisar debutant.

În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei sume de bani aparţinând lui Marian Alexe.

Aurel Stoian a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în cursul lunii octombrie 2009.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.