Acasă Politic Slobozia: Primarul comunei ialomitene Frasinet, retinut de procurorii anticoruptie

Slobozia: Primarul comunei ialomitene Frasinet, retinut de procurorii anticoruptie

DISTRIBUIȚI

104564 – 05102011 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de Vasile Manole, primar al comunei Frăsinet, judeţul Călăraşi, pentru infracţiunea de luare de mită.

Conform procurorilor, în perioada septembrie 2010-septembrie 2011, Vasile Manole, în calitate de primar al comunei Frăsinet, judeţul Călăraşi, a pretins cu titlu de mită de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate construcţiile civile şi industriale, 10% din suma alocată de Primăria Frăsinet pentru realizarea unei lucrări de alimentare cu apă în comuna respectivă (suma prevăzută pentru lucrare fiind de 2.585.633,51 lei). Primarul i-a comunicat denunţătorului că primăria îi va plăti lucrările pe măsură ce acestea sunt realizate doar după ce îi va da 10% din valoarea fiecărui decont.

Din banii pretinşi, primarul a acceptat şi primit de la denunţător suma totală de 118.100 lei, în mai multe tranşe, pentru ca să aprobe decontarea contravalorii lucrărilor efectuate de firma denunţătorului conform contractului încheiat.

La data de 4 octombrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea primarului Vasile Manole pentru 24 de ore, urmând ca în data de 5 octombrie 2011 să fie prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.