Acasă Politic Termenul limita pentru actualizarea Revisal – 31 octombrie

Termenul limita pentru actualizarea Revisal – 31 octombrie

DISTRIBUIȚI

104951 – 20102011 – Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov aduce la cunoştinţă angajatorilor că, odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 500/2011 privind registrul de evidenţă a salariaţilor, aceştia au obligaţia de a transmite la inspectoratele teritoriale de muncă, registrul general de evidenţă a salariaţilor, precum şi de a-l completa pentru contractele individuale de muncă deja înregistrate, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a HG 500/2011. Drept urmare, acest termen expiră la data de 31 octombrie 2011. De asemenea, vechea aplicaţie de generare a parolelor va rămane în funcţiune, până la expirarea termenului de 90 de zile începând cu 1 august 2011, dar parolele care vor fi generate vor funcţiona

doar pentru depunerea registrului vechi (.xml conform HG161/2006) şi nu vor funcţiona pentru depunerea registrului nou. Odată cu expirarea termenului de 90 de zile, vor fi închise atât aplicaţia veche de parole cât şi aplicaţia de preluare a registrului vechi la ghişeu şi online. Acesta reprezintă un motiv în plus de îndrumare a angajatorilor pentru trecerea din timp, la noul registru şi noua aplicaţie Revisal.

Termenele de completare, respectiv înregistrare în registru a elementelor prevăzute în hotărâre sunt cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat pentru elementele prevăzute la art.3 alin.2 lit.a)-g) din hotărâre, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, pentru elementul referitor la salariu, sporuri şi cuantumul acestora, în cazul contractelor individuale de muncă deja înregistrate, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 zile lucrătoare prevăzut de lege, de la data apariţiei modificării elementelor prevăzute la art.3 alin.2 lit.a), c)-g) din hotărâre.

         Potrivit HG 500/20011, contravenţiile săvârşite de angajatori, persoane fizice sau juridice, se vor sancţiona pentru netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de muncă cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză, cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană primită la muncă fără transmiterea la inspectoratul teritorial de muncă a registrului completat cu toate elementele contractului individual de muncă.

           Refuzul de a pune la dispoziţia inspectoratului teritorial de muncă registrul în format electronic, dosarul personal al salariaţilor, precum şi necompletarea elementelor contractului individual de muncă conform prevederilor legii şi netrasmiterea registrului în termenele prevăzute în HG 500/2011, se va sancţiona cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei.

Completarea registrului de către alte persoane decât cele prevăzute de lege, de asemenea, completarea cu date eronate sau incomplete, alterarea sau ştergerea datelor din registru, precum şi intervenţia neautorizată asupra aplicaţiei informatice a registrului, se va sancţiona cu amendă de la 3.500 lei la 5.000 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.