Acasă Politic Timis: Douazeci si trei de migranti retinuti la frontiera cu...

Timis: Douazeci si trei de migranti retinuti la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

104822 – 14102011 – Poliţiştii de frontieră timişeni din cadrul SPF Lunga au depistat, în ultimele 24 de ore, douăzeci şi trei de persoane care au trecut ilegal frontiera verde a României cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat în zona de competenţă patru grupuri de migranţi, dintre care primul grup format din unsprezece persoane, iar celelate trei din câte patru persoane fiecare.

Pentru reţinerea primului grup, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, trăgând în plan vertical un foc de averitisment, întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile legale.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care poliţiştii i-au dus la sediul SPF în vederea clarificării situaţiei. S-a stabilit că este vorba despre unsprezece algerieni, şapte marocani şi cinci tunisieni, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În timpul audierilor, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.