Acasă Politic Timisoara: Spitalul de Urgenta Timisoara a primit in dotare un elicopter de...

Timisoara: Spitalul de Urgenta Timisoara a primit in dotare un elicopter de la MAI

DISTRIBUIȚI

105141 – 27102011 – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara a fost desemnat operator medical al unui elicopter pus la dispozitie de catre Ministerul Administratiei si Internelor, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Spitalul timisorean este, astfel, a patra unitate medicala din tara, dupa Bucuresti, Tg. Mures si Iasi, care utilizeaza sistemul de acordare a asistentei de urgenta cu elicopter pentru transferul interclinic al pacientilor aflati in stare critica.

Elicopterul va asigura asistenta medicala de urgenta in zona de vest a Romaniei, respectiv judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras Severin, o parte din judetele Bihor si Salaj, zone in care, din cauza configuratiei geografice, transportul rutier si accesul in mediul rural pentru salvarea vietii si pentru interventiile de urgenta este foarte dificil.

„Am urmarit sa degrevam elicopterul aflat la Tirgu Mures de parcurgerea unor distante mari si sa micsoram timpul de interventie pentru transferul interclinic al pacientilor aflati in stare critica. Dispunerea rationala a punctelor de operare in teritoriu duce la eliminarea, in mare parte a dificultatilor intampinate la traversarea lanturilor muntoase si vine in sprijinul comunitatilor din aceste zone. Prin infiintarea acestor noi puncte de operare, se va realiza practic operationalizarea la intregul teritoriu national”, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Operarea, functionarea si finantarea asistentei de urgenta acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.