Acasă Politic Timoc, Serbia: Presiuni mari asupra romanilor sa nu-si declare adevarata nationalitate la...

Timoc, Serbia: Presiuni mari asupra romanilor sa nu-si declare adevarata nationalitate la recensamant

DISTRIBUIȚI

104568 – 05102011 – Situatia recensamantului din Serbia este mai grava decat in 2002 cand s-a facut ultimul recensamant. Presiunile asupra romanilor/vlahilor din Timoc sunt mult mai mari si coordonate, transmite Romanian Global News.

Ca urmare a presiunilor din mass-media si a amenintatilor ca pot sa-si piarda locul de munca, familii intregi de romani/vlahi sunt obligati sa se declare sarbi. Indicatiile sunt ca toata familia sa se declare la fel, inclusiv  bunica care nu stie decat cateva cuvinte sarbesti.

In momentul in care cel care le raspunde le declara ca este Ruman si vorbeste Rumaneste, recenzorii schimba limba si adreseaza intrebarea in limba sarba pentru a-l forta pe cel recenzat sa raspunda in sarba ca este Vlah.

La foarte multe romance, recenzorii au lasat locul gol la nationalitate spunand ca nu stiu femininul cuvantului si ca vor completa ei mai tarziu rubrica.

In satul Velesnita din comuna Cladovo, recenzorul nu a intrebat de nationalitate. La intrebarea omenilor de ce a omis, recenzorul le-a raspuns ca nu este obligatoriu si ca va completa el mai tarziu.

Pe formularul de recenzat nu este prevazut ca persoana recenzata sa si semneze, asa ca exista suspiciunea ca formularele pot fi schimbate atunci cand vor fi centralizat, in special cele in care sunt inscrisi ca romani. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.