Acasă Politic Valcea: Conducerea Oltchim da in judecata actionarul minoritar PCC

Valcea: Conducerea Oltchim da in judecata actionarul minoritar PCC

DISTRIBUIȚI

104530 – 04102011 – “Conducerea Oltchim SA nu mai este demult uimită de declaraţiile de presă ale PCC SE, care în strategia de blocare a activităţii Oltchim SA, denigrează permanent de câţiva ani, atât activatea companiei cât şi a managementului acesteia.

            În ultimele luni, atacurile asupra companiei s-au intensificat, PCC SE finanţând o amplă campanie media împotriva managementului Oltchim prin comunicate denigratoare preluate de presă în regim de publicitate şi nu numai.

            Articolele plătite de PCC SE prin intermediari, au fost preluate de publicaţii precum Capital, Evenimentul Zilei, Ziarul de Vâlcea, Curierul de Râmnic şi Criterii Politice. Aceste publicaţii au acţionat la comandă publicând articole denigratoare la adresa conducerii Oltchim şi în special a directorului general Constantin Roibu. Toate aceste articole sunt tendenţioase şi cuprind informaţii neadevărate şi neverificate.

            Culmea este, că tocmai în baza acestor articole plătite tot de ei, PCC sesizează autorităţile române de presupuse acte de corupţie. Acest lucru demonstrează încă odată tupeul şi obrăznicia de care dă dovadă PCC SE. Reprezentanţii acestui acţionar minoritar ostil nu se dau în lături de la nicio acţiune care să-i aducă mai aproape de ţinta finală: preluarea Oltchim SA la un preţ derizoriu.

            Prin această campanie denigratoare PCC SE plăteşte firme de media pentru a ataca în presă conducerea Oltchim SA, conducerea Ministerului Economiei şi statul român, urmărind în final atât reducerea valorii de piaţă a Oltchim SA cât şi înlăturarea oricărui posibil investitor concurent în procesul de privatizare al societăţii.

            În afara faptului că este un acţionar ostil, care s-a manifestat în permanenţă, prin toate mijloacele, împotriva intereselor societăţii şi a celorlalţi acţionari, PCC SE este şi un competitor important al Oltchim SA pe piaţa produselor petrochimice, prin PCC Rokita – Polonia, unde deţin 100% din pachetul de acţiuni.

Pentru inducerea intentionată în eroare a opiniei publice şi a autorităţilor române cu privire la aceste aspect, prin plata publicării unor articole care conţin lucruri neadevărate, ne rezervăm dreptul de acţionare în justiţie a PCC pentru afectarea reputaţiei şi a imaginii publice”, se arata intr-un comunicat al Oltchim – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.