Acasă Politic Alba Iulia: O noua editie a Festivalului de Muzica Folk de la...

Alba Iulia: O noua editie a Festivalului de Muzica Folk de la Alba Iulia

DISTRIBUIȚI

105427 – 10112011 – Municipiul Alba Iulia găzduieşte, în perioada 11-13 noiembrie 2011, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”,  un eveniment aşteptat cu nerăbdare în fiecare an de iubitorii genului, organizat de Consiliul Judeţean Alba după o idee preluată de la folkistul local Vali Şerban.

Din acest an festivalul este organizat după un nou concept, pe lângă concursul în sine şi recitalurile marilor maeştrii ai folkului românesc, în program fiind cuprinse mai multe evenimente care extind festivalul înspre un fenomen cultural cu ecouri în conștiința publicului larg, potrivit Citynews.

Între acestea se află proiecţiile de filme din interiorul autobuzului supraetajat, care va circula pe străzile municipiului de dimineaţa până seara (pentru acces este suficient biletul de autobuz) şi un spectacol de excepţie – „Nasul”, cu Ada Milea, o marcă a Teatrului ACT (adaptare după nuvela omonimă de Gogol), care poate fi vizionat duminică, 13 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

În fiecare dimineaţă de festival, la Art Café Downtown, ziua va începe cu „Cafeaua cu folk”, în compania artiştilor, a concurenţilor şi a juriului de specialitate. Tot aici vor avea loc lansări de albume folk şi lansări de carte.

Competiţia între tinerii folkisti, înscrisi în concursul festivalului se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Teatrul de Păpusi „Prichindel” unde intrarea este liberă.

După preselecţia făcută în urma jurizării celor peste 20 de candidaţi care au trimis înregistrări, dintre cei 12 participanţi selectaţi (din judeţele Bacău, Cluj, Botoşani, Prahova, Suceava şi Alba), trei vor cuceri premii cu valori cuprinse între 1.500 şi 800 de lei. De asemenea, există şi premii speciale, unul oferit de Consiliul Judeţean Alba, principalul organizator, în valoare de 500 de lei, iar altul oferit de postul de radio „Reîntregirea”, in valoare de 300 de lei.

Primele acorduri folk ale galelor de vineri, sâmbătă şi duminică vor fi ale Alexandrei Sidor, o tânără cantautoare din Năsăud, care a câştigat, în 2010, marele premiu al festivalului. Vor urma, apoi, recitalurile „veteranilor”, adică ale celor mai valorosi autori de muzică folk de la noi, personalităti cărora li se datorează istoria ultimelor decenii de muzică bună din România: Ducu Bertzi & Mihai Neniţă, Vasile Şeicaru, Nicu Alifantis & Şemineu Band, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu & Vladi Cnejevici, Zoia Alecu, Gyuri Pascu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.