Acasă Politic Atena: Lucas Papademos este noul premier al Guvernului Greciei

Atena: Lucas Papademos este noul premier al Guvernului Greciei

DISTRIBUIȚI

105440 – 10112011 –

Fostul vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Lucas Papademos, a fost desemnat noul premier al Guvernului Greciei, a anunţat joi preşedinţia elenă, potrivit Reuters.

Noul premier a fost desemnat după o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist şi de extremă dreapta, mediate de preşedintele Greciei.

Fostul premier socialist al Greciei, George Papandreou, şi-a anunţat demisia miercuri. „Doresc să-i urez mult succes noului prim-ministru şi desigur, noului guvern. Voi fi alături de ei şi îi voi susţine cu tot ce îmi stă în putere”, a precizat Papandreou.

Economistul grec Lucas Papademos a fost guvernator al băncii centrale elene din 1994 şi până în 2002 când a fost numit vice-preşedinte al BCE, funcţie pe care a ocupat-o până în 2010. Papademos, în vârstă de 64 de ani, a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) unde a absolvit un profil de fizică, continuându-şi studiile cu un master în inginerie electrică şi un doctorat în economie. A urmat o carieră academică la Univesitatea Columbia şi mai apoi la Universitatea din Atena, unde a predat economie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.