Acasă Politic Baia Mare: Încă 35 de perchezitii in Maramures pentru anihilarea unei grupari...

Baia Mare: Încă 35 de perchezitii in Maramures pentru anihilarea unei grupari specializata in contabanda cu tigari

DISTRIBUIȚI

105793 – 23112011 – Poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT Cluj, au efectuat, miercuri, 35 percheziţii, în diferite locaţii de pe raza judeţului, pentru anihilarea unui grup infracţional care se ocupa cu contrabanda de ţigări.

Din primăvara anului 2011, poliţişti de frontieră din cadrul IJPF Maramureş sub coordonarea DIICOT, cu sprijinul SRI Maramureş, au efectuat activităţi de monitorizare a unei ample grupări infracţionale formată din peste 60 persoane, cetăţeni români şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma monitorizării, a rezultat că suspecţii au introdus ilegal în ţară prin raionul de responsabilitate al SPF Sarasău peste 300 de baxuri cu ţigări, în valoare de 300.000 de euro, pe care ulterior le-au comercializat. Pentru această cantitate urmează să fie aplicat sechestru asigurator pe unele bunuri care le aparţin suspecţilor. De asemenea o parte din aceste ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

Miercuri, începând cu orele 6.00, poliţiştii de frontieră maramureşeni delegaţi de procurorii DIICOT au descins la 35 domicilii aparţinând suspecţilor, de unde au fost ridicate peste 7.200 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, importante sume de bani în lei şi valută, două săbii, mai multe cartele telefonice în diferite reţele de telefonie mobilă, două autoturisme cu locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor, precum şi înscrisuri care probează activitatea infracţională.

De asemenea, au mai fost executate 12 mandate de aducere, suspecţii fiind aduşi pentru audieri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.