Acasă Politic Bruxelles: Inscrieri la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012

Bruxelles: Inscrieri la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012

DISTRIBUIȚI

105441 – 10112011 – Procedura de selecţie  pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni pentru anul 2012 a fost lansată joi. Premiul se va acorda tinerilor care au fost implicaţi în proiecte de promovare a identităţii comune europene şi a cooperării între tineri din diferite ţări ale Uniunii Europene. Termenul limită pentru depunerea proiectelor pentru premiul de anul viitor, acum la a cincea ediţie de la lansarea în 2008, este 23 ianuarie 2012.

„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, organizat prin colaborarea dintre Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul Internaţional Charlemagne de la Aachen, este decernat proiectelor realizate de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Proiectele câştigătoare ar trebui să servească drept modele pentru tinerii europeni, să ofere exemple practice de reflectare a unei comunităţi şi identităţi europene comune. Programele care implică schimburi de experienţă pentru tineri, proiecte artistice şi din domeniul internetului având o dimensiune europeană sunt printre proiectele aşteptate.

Cele trei proiecte câştigătoare vor primi finanţare de 5.000 de euro, 3.000 de euro, şi respectiv 2.000 de euro. Câştigătorii  vor fi, de asemenea, invitaţi să viziteze Parlamentul European.

Reprezentanţii  proiectelor naţionale câştigătoare vor fi invitaţi nu numai la ceremonia de decernare a Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni dar si, doua zile mai târziu, la ceremonia de decernare a Premiul Internaţional Charlemagne la Aachen, pe parcursul unei excursii de patru zile la Aachen, în Germania.

În 2011, proiectul britanic „Eu & Europa” a obţinut marele premiu la ediţia din 2011 a premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. Premiul pentru locul al doilea a mers către proiectul grecesc pentru filme de scurt metraj intitulat „Balcanii dincolo de graniţe”. Cel de-al treilea premiu a fost acordat programului spaniol de schimburi culturale „Proiectul Escena Erasmus”, proiect adresat în principal studenţilor Erasmus.

Formularele pentru a aplica pot fi găsite pe site-ul Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni al Parlamentului European. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.