Acasă Politic Bruxelles: Rovana Plumb: „Guvernul Romaniei incalca flagrant Legea pensiilor”

Bruxelles: Rovana Plumb: „Guvernul Romaniei incalca flagrant Legea pensiilor”

DISTRIBUIȚI

105858 – 25112011 – Eurodeputata PSD Rovana Plumb, vicepresedinta grupului S&D din Parlamentul European, participa in zilele de 25 si 26 noiembrie, la Bruxelles, la Conventia Partidului Socialistilor Europeni (PES), unde va aborda situatia pensiilor din Romania in cadrul panelului „Viitorul sistemului de pensii in contextul noilor provocari”. De asemenea, Rovana Plumb, membra in Comisia de Mediu a Parlamentului European, va avea o interventie si in cadrul panelului „O pozitie comuna privind combaterea schimbarilor climatice”.

„Conventia Partidului Socialistilor Europeni reprezinta cel mai important cadru de dezbatere in vederea clarificarii poziţiei PES pe o serie de subiecte foarte importante care vor fi adoptate in cadrul Congresului din 2012. In cadrul panelului Viitorul sistemului de pensii in contextul noilor provocari voi aborda problema pensiilor din Romania. Voi aduce in atentia participantilor faptul ca Guvernul Romaniei incalca flagrant Legea pensiilor prin inghetarea indexarii pensiilor, politicile agresive ale acestuia facand situatia pensionarilor foarte dificila: eliminarea subventiilor la incalzire inainte de sezonul rece, inchiderea spitalelor, scumpirea medicamentelor”, a precizat Rovana Plumb.

Conventia reuneste politicieni, reprezentanti ai sindicatelor si organizatiilor neguvernamentale, precum si academicieni. Timp de doua zile se vor desfasura o gama larga de activitati: dezbateri, ateliere de lucru, activitati culturale, un festival de film si lansari de carte. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.