Acasă Politic Bucuresti: A inceput Festivalul MultiArt pentru Detinuti

Bucuresti: A inceput Festivalul MultiArt pentru Detinuti

DISTRIBUIȚI

105363 – 08112011 – Deschiderea oficială a Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi a avut loc luni, 7 noiembrie 2011, în Bucureşti. La eveniment au participat reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, reprezentanţi ai Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos din România şi partenerii festivalului – Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Asociaţia ARTFusion şi Asociaţia Macaia. Printre invitaţi s-a aflat şi regizorul filmului „Eu când vreau să fluier, fluier”, Florin Şerban.

Festivalul a debutat cu o conferinţă de presă, urmată de vernisajul unei expoziţii de fotografie a studentului Adrian Tudose, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică. Ulterior au fost vizionate filme documentare, realizate de către studenţii UNATC în spaţiul carceral.

Festivalul MultiArt pentru Deţinuţi continuă marţi cu vizionarea filmelor realizate de persoanele private de libertate în penitenciare şi cu concertul susţinut de deţinuţii din Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova, Penitenciarul Bucureşti – Rahova, Penitenciarul Bucureşti – Jilava şi Penitenciarul Giurgiu.

Miercuri, 9 noiembrie 2011, orele 17.30, la Teatrul Nottara din Bucureşti, va avea loc deschiderea Festivaluluide Teatru pentru Deţinuţi.

Festivalul MultiArt pentru Deţinuţi este un eveniment unic în spaţiul european şi reprezintă o invitaţie de parteneriat adresată întregii societăţi româneşti pentru rezolvarea problemelor de reintegrare cu care se confruntă persoanele condamnate la pedepse privative de libertate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.