Acasă Politic Bucuresti: Alesii locali condamnati definitiv isi pierd mandatul au decis deputatii

Bucuresti: Alesii locali condamnati definitiv isi pierd mandatul au decis deputatii

DISTRIBUIȚI

105756 – 22112011 – Aleşii locali îşi pierd mandatul în cazul condamnărilor prin hotărâri rămase definitive şi irevocabile, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit, marţi, de Camera Deputaţilor.

Proiectul legislativ, iniţiat de deputatul PDL Nicuşor Păduraru pentru modificarea Statutului aleşilor locali, prevede că primarii, consilieri judeţeni şi locali îşi pierd mandatul, înainte de expirarea duratei normale, în cazul în care suferă o condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă. Păduraru susţine că nu este corect ca primari sau preşedinţi de consilii judeţene să rămână în funcţie dacă au un trecut penal demonstrat. „Consider că încetarea mandatului unui ales local pentru săvârşirea unor fapte penale nu trebuie să condiţionată de modalitatea de executare a pedepsei (privativă sau nu de libertate), ci trebuie să ţină cont de integritatea şi probitatea legală şi morală a acelei persoane”, se arată în expunerea de motive a legii. Legislaţia în vigoare prevede posibilitatea continuării mandatului de către aleşii locali, deşi aceştia au suferit condamnări pentru fapte penale.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest act normativ, decizia finală aparţinând Senatului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.