Acasă Politic Bucuresti: Ambasadorul Marii Britanii considera ca Romania esta mai bine pregatita sa...

Bucuresti: Ambasadorul Marii Britanii considera ca Romania esta mai bine pregatita sa raspunda unei noi crize

DISTRIBUIȚI

105935 – 29112011- Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a avut marţi, o întrevedere cu Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. La întâlnire a participat şi deputatul Sever Voinescu, preşedinte al delegaţiei române la Adunarea Parlamentară NATO şi membru al Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor.

            În contextul împlinirii, în 2010, a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, ambasadorul a notat relaţia ascendentă şi cooperarea bilaterală economică şi politică intensă din ultima perioadă. România şi Regatul Unit împărtăşesc nu doar schimburi economice bilaterale substanţiale, viziuni similare asupra priorităţilor europene şi internaţionale, ci şi angajamente de securitate comune. Vizita preşedintelui Camerei Deputatilor la Londra, programată pentru anul viitor, împreună cu o delegaţie  a Camerei Deputaţilor, la invitaţia omologului britanic, constituie o excelentă ocazie de reafirmare a principiilor ce ghidează acţiunea comună româno-britanică. 

Referindu-se la criza curentă a datoriilor suverane, partea română a arătat că măsurile de austeritate asumate de Executivul de la Bucureşti în ultimii ani s-au dovedit necesare şi din perspectiva evoluţiei ulterioare a crizei globale. În opinia ambasadorului Martin Harris, pachete legislative de austeritate similare au fost adoptate sau sunt în curs de adoptare în alte economii europene. Necesitatea lor nu mai poate fi pusă la îndoială. Mai mult, statele care au angajat decizii reformatoare din timp, precum România, sunt mai bine pregătite să răspundă unei noi crize şi vor putea beneficia de economii mai competitive la ieşirea din criză. Preşedintele Camerei Deputaţilor a remarcat, în context, că aceste măsuri urmează a fi completate în perioada următoare de demersuri similare de reformare în domeniile sănătăţii şi educaţiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.