Acasă Politic Bucuresti: Creste numarul infectiilor respiratorii acute

Bucuresti: Creste numarul infectiilor respiratorii acute

DISTRIBUIȚI

105795 – 23112011 – În săptămâna 14 – 20 noiembrie 2011,  98.145 persoane s-au prezentat  la medic cu infecţii respiratorii acute, numărul acestora fiind cu 8,2% mai mare faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă, conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii. Peste 17.000 dintre acestea au fost înregistrate cu pneumonii, iar 80.760 cu viroze respiratorii. Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (59 fata de 70). Toate probele testate în laborator au fost negative pentru virusuri gripale.

Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală. În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal 167.945 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă. Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.