Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda il acuza pe Victor Bostinaru ca foloseste Comisia de...

Bucuresti: Cristian Preda il acuza pe Victor Bostinaru ca foloseste Comisia de petitii a PE in scopuri politicianiste

DISTRIBUIȚI

105722 – 21112011 – Europarlamentarul PDL Cristian Preda il acuza pe europarlamentarul PSD Victor Bostinaru ca foloseste Comisia de petitii a Parlamentului European (PE), aflata acum in vizita in Romania, pentru a ataca puterea de la Bucuresti.

Preda mai spune, citat de Ziare.com ca nu e pentru prima data cand Bostinaru face un asemenea lucru, mentionand ca acesta a redactat chiar el o petite despre libertatea presei si i-a pus pe jurnalistii de la Antena 3 sa o semneze, dupa cum ar fi recunoscut chiar acestia la audieri. 

„E vorba doar de presiune mediatica. Acelasi domn Bostinaru a folosit comisia de petitii pentru a depune sub numele unor jurnalisti o petitie pe care o scrisese chiar el. Au declarat chiar jurnalistii de la Antena 3, care au spus ca domnul Bostinaru scrisese petitia si ei doar au semnat-o. Din motive de procedura, domnul Bostinaru a reusit sa mentina deschisa aceasta petitie, pe care el insusi a scris-o. Ce vreti exemplu mai clar pentru a arata cum o institutie europeana e folosita pentru a regla conturi in Romania? Cu atat mai mult cu cat e vorba de un post privat care de dimineata pana seara e liber sa critice puterea actuala. A acuza aceeasi putere ca limiteaza libertatea presei este contradictoriu, in opinia mea”, a declarat Cristian Preda.

„Cand jurnalistii semnatari au fost invitati sa spuna despre ce e vorba, au spus ca petitia a fost redactata de domnul Bostinaru. Dansul e membru al acestei comisii si judeca aceasta petitie, e o situatie stranie. Prin presiuni politice si argumentand ca numarul petitiilor din Romanie e foarte mare, s-a determinat aceasta vizita”, a completat eurodeputatul PDL.

Cristian Preda mai mentioneaza ca el, ca membru PDL si PPE in aceasta comisie, nu a votat impotriva vizitei, cum nu a facut-o nici Elena Basescu, celalalt reprezentant al Romaniei acolo, dar ca nu poate sa nu sesizeze motivul pentru care Bostinaru a reusit sa impuna vizita, din postura sa de coordonator pentru Romania al grupului socialist din aceasta structura.

„E o intentie politica la mijloc, e evident lucrul asta. In special domnul Bostinaru de la PSD incearca sa foloseasca aceasta comisie pentru a face opotitie. E o vizita de informare, comisia nu decide, nu exista o forta de constrangere care vine dinspre aceasta comisie pentru a transa cazuri precum cele pe care le-am semnalat. Tin de resortul autoritatilor nationale, ele iau decizia, nu Parlamentul European. Utilizarea politicianista a acestei comisii pentru a ataca puterea de la Bucuresti e un gest nerezonabil. Nu cred ca trebuie sa folosim Parlamentul European pentru a regla diferende politice locale. A mai fost o vizita si in 2008. Se aleg in fiecare an doua-trei destinatii, si in functie de presiunile politice exercitate. Domnul Bostinaru are si acest obiectiv pentru a regla conturi politice la Bucuresti”, a mai spus Cristian Preda. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.