Acasă Politic Bucuresti: Geoana: “Cel mai prielnic moment pentru suspendarea presedintelui Basescu a fost...

Bucuresti: Geoana: “Cel mai prielnic moment pentru suspendarea presedintelui Basescu a fost ratat in octombrie 2010”

DISTRIBUIȚI

105719 – 21112011– Momentul cel mai prielnic pentru suspendarea presedintelui Romaniei a fost anul trecut, in octombrie, cand populatia avea inca proaspete in minte taierile de pensii si salarii, dar Victor Ponta s-a opus, a declarat, luni, presedintele Senatului, Mircea Geoana. „Cel mai prielnic moment a fost in octombrie anul trecut cand presedintele a anuntat taierea pensiilor si salariilor si domnul Ponta spunea ca lipsesc1-2 voturi. Cred ca a fost un moment ratat. Daca va avea succes, suspendarea va fi un lucru bun, daca nu, se va intoarce ca un bumerang pentru opozitie”, a declarat Mircea Geoana. „Majoritate nu pare sa existe. Dar sunt convins ca liderii USL au analizat”, a mai comentat Mircea Geoana.

 

 

Presedintele Senatului a respins speculatiile lansate de unii colegi din USL care au sustinut ca il cred in stare sa blocheze demersul opozitiei, spunand ca el nu are niciun rol in procesul de suspendare.

„Daca exista voturi in Parlament, se merge la Curtea Constitutionala. Aceea, spre deosebire de 2007, nu mai are rol consultativ, iar in caz ca se ajunge la referendum, de data aceasta e nevoie ca jumatate plus 1 sa se prezinte la vot, deci noua milioane de oameni”, a adaugat Mircea Geoana, reamintind astfel ca de la precedenta suspendare a lui Traian Basescu au fost operate doua modificari substantiale in legislatie, care ingreuneaya acest demers politic al opozitiei.

„Momentul favorabil, in care si opinia publica era de partea noastra si Parlamentul era pe muchie, era in octombrie anul trecut”, a conluzionat Geoana. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.