Acasă Politic Bucuresti: Membrii gruparii Drabi, retinuti

Bucuresti: Membrii gruparii Drabi, retinuti

DISTRIBUIȚI

105218 – 01112011 – Procurorii Parchetului instantei supreme au retinut, luni seara, 11 persoane dintr-o banda de crima organizata, in urma perchezitiilor realizate in Ialomita si Bucuresti. Persoanele retinute sunt acuzate de camatarie, violare de domiciliu, lipsire de libertate in mod ilegal, santaj, distrugere, tentativa de omor, favorizarea infractorului, marturie mincinoasa, fals in inscrisuri oficiale sau furt calificat. Totodata, alte trei persoane sunt audiate in prezent de anchetatori. Faptele pentru care sunt cercetati membrii gruparii ar fi fost comise in ultimii patru ani. Membrii gruparii Drabi se ocupau, potrivit anchetatorilor, cu acordarea de „imprumuturi camataresti”, urmate de actiuni de extorcare, prin manifestari violente de natura fizica si psihica asupra partilor vatamate.

 

 

Procurorii au stabilit ca partilor vatamate carora le erau acordate imprumuturile, iar li se pretindea si de peste zece ori suma imprumutata, fiind puse in imposibilitatea de a achita sumele, care se ridicau la zeci de mii de euro.

Din ansamblul probelor administrate a rezultat ca membrii gruparii foloseau si alte metode de extorcare si solicitau, sub amenintare si violenta, pretinse datorii, iar cand aceste persoane depuneau plangeri la politie, pentru a le determina sa-si retraga plangerile, le santajau cu si le amenintau ca vor face rau familiilor si rudelor. Mai mult, intrau in locuintele partilor vatamate, avand arme asupra lor, si le amenintau ca in cazul in care nu se va da satisfactie solicitarilor lor nelegitime vor recurge la violarea sau uciderea copiilor. Totodata, membrii gruparii, care erau inruditi intrei ei, alternau interventiile asupra partilor vatamate si membrilor familiilor acestora (majori sau minori) cu sabii, bate ori prin blocarea in trafic a acestora si provocarea intentionata a unor accidente rutiere si distrugerea masinilor. De asemenea, din probele stranse a rezultat ca cei 11 au fost cercetati in numeroase dosare penale, dar pentru ca faptele au fost incadrate in INfractiuni unice, desi reprezentau acte materiale ale unor fapte de santaj in forma continuata, au fost solutionate prin neurmarire penala.

In acest context, asupra partilor vatamate se exercitau in continuare presiuni si amenintari, acestea fiind descurajate sa mai formuleze plangeri penale impotriva agresorilor. Situatia a fost posibila si prin implicarea unui ofiter de politie judiciara care nu a indeplinit atributiile profesionale, mai spun procurorii.

Toate dosarele care vizau membrii gruparii, in numar de sapte, au fost preluate de la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni, prin decizia procurorului general al Romaniei. Din aceste sapte dosare penale, cinci dosare se aflau in lucru, iar alte doua dosare au fost solutionate prin netrimitere in judecata, insa au fost infirmate, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. –www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.