Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Educatiei promite ca toate documentele care supraincarca munca dascalilor vor...

Bucuresti: Ministerul Educatiei promite ca toate documentele care supraincarca munca dascalilor vor disparea

DISTRIBUIȚI

105670 – 18112011 – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) organizează, în perioada 18 noiembrie 2011 – 15 ianuarie 2012, o consultare publică în rândul cadrelor didactice, care are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor. În intervalul menţionat anterior, pe pagina web a MECTS, www.edu.ro, se va afla un chestionar cu lista documentelor pe care, potrivit legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice. Tu faci lista scurtă! pentru că ne dorim ca fiecare dascăl să spună răspicat ce anume consideră necesar. Vrem să ştim ce documente apreciază dascălii ca fiind utile în muncă lor de zi cu zi şi ce consideră balast.

Tot ce este inutil trebuie să dispară! Dar ceea ce convenim, în urma acestei consultări, ca fiind benefic pentru îmbunătăţirea activităţii la clasă va trebui să fie asumat de fiecare dascăl”, explică secretarul de stat Oana Badea scopul demersului.

Răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice vor sta la baza deciziilor privind reducerea timpului alocat pentru redactarea sau completarea documentelor, se precizează înr-un comunicat al MECTS. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.