Acasă Politic Bucuresti: Numarul infectiilor respiratorii, in usoara crestere

Bucuresti: Numarul infectiilor respiratorii, in usoara crestere

DISTRIBUIȚI

105672 – 18112011 – Până în prezent, 112 619 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate gratuit în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii.

Au fost imunizate, cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

În perioada 7- 13 noiembrie 2011, numărul total de infecţii respiratorii acute a fost de 90.647, în uşoară creştere (cu 7,7%) faţă de săptămâna precedentă, conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al  Bolilor Transmisibile.

Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel national a fost mai mic decât cel inregistrat în saptamana precedenta (70 fata de 83). Pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.

Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală. În 2011, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion doze de vaccin gripal  pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.