Acasă Politic Bucuresti: Presedintii tribunalelor judetene incaseaza salarii care sfideaza bunul simt

Bucuresti: Presedintii tribunalelor judetene incaseaza salarii care sfideaza bunul simt

DISTRIBUIȚI

105931 – 29112011- In tara noastra nu sunt bani pentru pensii, dar unele categorii sociale au salarii peste orice limita. Cum e sa ai un salariu de 10.000 de lei pe luna in plina criza? Iar acest lucru sa se intample in orice judet al tarii si fara a fi in fruntea unei companii multinationale. Mai mult, cum e sa castigi un astfel de salariu fiind bugetar? Este posibil asa ceva? Da, este posibil! Exista o categorie sociala care ar putea fi considerata mai mult decat privilegiata, unde sa ai un salariu sub 6.000 de lei ar putea parea suspect.

In comparatie, premierul Romaniei a avut anul trecut venituri salariale in valoare de 65.074 de lei, ceea ce ar insemna un salariu lunar de 5.423 lei.

Econtext.ro a realizat un top al salariilor incasate de cei mai puternici judecatori din fiecare judet al Romaniei. Mai exact, topul salariilor obtinute de presedintii tribunalelor din fiecare judet. Salariile lor variaza intre 5.800 si 14.000 de lei pe luna, iar media salariala este de 9.238 de lei. Astfel, toti presedintii tribunalelor din judetele Romaniei au salarii mai mari decat ale premierului. Salariile sunt aferente anului 2010, iar datele provin din declaratiile de avere ale judecatorilor.

Din toti cei 41 de presedinti, cel mai mare salariu il are Marcel Ioan Rusu, presedintele Tribunalului din Sibiu. Anul trecut, veniturile sale salariale s-au ridicat la 13.916 de lei pe luna! Aproape 10 salarii medii sau 20 de salarii minime pe economie.

El este urmat indeaproape de Vasile Moraru, presedintele Tribunalului din Calarasi. Acesta a raportat anul trecut venituri salariale aferente sumei de 13.450 de lei pe luna.

Pe a treia pozitie se situeaza Petre Dinescu, cel care conduce Tribunalul din Valcea. Si care a fost platit anul trecut cu o suma lunara de 13.125 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.