Acasă Politic Bucuresti: Propunere legislativa pentru reintroducerea uniformei scolare obligatorii

Bucuresti: Propunere legislativa pentru reintroducerea uniformei scolare obligatorii

DISTRIBUIȚI

105899 – 28112011 – Un grup de deputaţi propune introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare pentru elevii din ciclul primar, gimnazial, liceal şi profesional, atât de stat cât şi particular, începând de la 1 septembrie 2012, conform unei propuneri legislative semnată de 81 deputaţi. Iniţiatorii spun că această schimbare ar întări disciplina în şcoli, ar preveni şi combate violenţa şi ar duce la concentrarea atenţiei asupra învăţăturii.

Potrivit propunerii legislative, fiecare unitate de învăţământ ar urma să hotărască modelul şi componenţa ţinutei şcolare, precum şi valoarea acesteia, după consultări prealabile cu consiliile consultative ale părinţilor şi consiliul elevilor. Modalitatea de achiziţionare a uniformelor se stabileşte de consiliile de administraţie, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Reintroducerea uniformei este văzută de iniţiatori ca „element de simbolistică şi de recredibilizare a învăţământului românesc”. Ei spun că propunerea va conduce la întărirea disciplinei în şcoli, prevenirea şi combaterea violenţei, cultivarea unei atitudini pozitive faţă de şcoală, concentrarea atenţiei către învăţătură, o mai bună integrare a elevilor, dar şi evitarea discriminării. Nerespectarea acestei legi ar urma să constituie abatere de la diciplina şcolară şi să se sancţioneze conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preunviersitar şi a Regulamentului de ordine interioară a unităţii de învăţământ.

Deputaţii susţin că propunerea legislativă reprezintă suma concluziilor unei dezbateri pe această temă la care au participat toţi factorii implicaţi, inclusiv ministrul Educaţiei.Din cei 81 iniţiatori, 77 sunt ai PDL, unul al minorităţilor, un reprezntant al UDMR, un progresist şi unul independent. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.