Acasă Politic Bucuresti: Protest in fata Ministerului Educatiei

Bucuresti: Protest in fata Ministerului Educatiei

DISTRIBUIȚI

105396 – 09112011 – Zeci de cadre didactice, membre ale Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), au organizat miercuri un protest spontan in fata Ministerului Educatiei, manifestandu-si nemultumirea fata de intentia guvernantilor de a ingheta salariile in 2012.

Deputatii au adoptat marti o ordonanta potrivit careia salariile din sectorul public si pensiile vor fi inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011. Ordonanata viza initial adoptarea unor masuri de reducere a arieratelor si de asigurare a finantarii imprumuturilor facute de administratiile locale.

Potrivit unui comunicat al FSLI, in urma adoptarii legii, profesorii nu vor primi o majorare sau indexare salariala, intrucat cadrele didactice trebuie sa isi recupereze, de fapt, drepturile banesti care le-au fost luate in mod abuziv de actualii guvernanti.

Textul de lege prevede prin amendamentele adoptate ca „in anul 2012 cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011”.

Aceleasi prevederi sunt valabile si pentru personalul didactic si cel auxiliar, insa se arata ca, incepand cu luna ianuarie 2012, in cazul acestora se aplica prevederile Legii 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.