Acasă Politic Bucuresti: PSD ii cere premierului Boc sa dea bani pentru incalzirea localnicilor...

Bucuresti: PSD ii cere premierului Boc sa dea bani pentru incalzirea localnicilor din Brad

DISTRIBUIȚI

105862 – 25112011 – Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, îi cere premierului Emil Boc să emită urgent o hotărâre de guvern prin care să aloce din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia sa suma de 3 milioane de lei necesară pentru încălzirea locuinţelor din oraşul Brad, judeţul Hunedoara.      

            Apelul secretarului general al PSD are loc după ce primarul localităţii, Florin Cazacu, a intrat în greva foamei pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei disperate în care se află cei 10.000 de locuitori conectaţi la sistemul centralizat de termoficare. La Brad, costul de producţie pentru o gigacalorie ajunge până la 830 de lei, întrucât energia termică nu se realizează în cogenerare, iar păcura este singurul combustibil care poate fi utilizat.

            „Guvernul a depăşit orice limită. La Brad sunt 10.000 de oameni care dorm în frig, la -10 grade, pentru că guvernanţilor nu le place culoarea politică a primarului. În schimb, de la Cluj apar stenograme în care se vorbeşte de şpăgi pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului. Este inacceptabil pentru că aici nu vorbim doar de un atac politic la adresa unui primar PSD, ci de soarta a zeci de mii de cetăţeni”, a declarat liderul social-democrat.

            Secretarul general al PSD consideră că Guvernul manifestă o atitudine despotică, iar refuzul de a aloca banii necesari încălzirii reprezintă un act criminal, pentru că oamenii nu au altă sursă de încălzire, întrucât localitatea nu e conectată la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, iar reţeaua electrică nu a fost proiectată să suporte un consum mare de energie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.