Acasă Politic Bucuresti: Radiografii pulmonare gratuite

Bucuresti: Radiografii pulmonare gratuite

DISTRIBUIȚI

Bucuresti: Radiografii pulmonare gratuite105349 – 06112011 – Liga Romana de Cancer a lansat o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!”.

Pe parcursul campaniei, pana pe 30 noiembrie a. c., vor fi realizate diverse actiuni care au ca scop atragerea atentiei publicului in ceea ce priveste cancerul pulmonar, precum si masurile de prevenire si diagnosticare a acestui tip de afectiune.

In aceeasi perioada, cei interesati pot efectua o radiografie pulmonara gratuita in centrele Euromedic Romania din Arad, Bucuresti – Fundeni, Constanta si Petrosani. Numarul total al radiografiilor pulmonare gratuite care se vor realiza este de 600, cate 150 pentru fiecare centru din orasele mensionate mai sus.

„Prin aceasta campanie dorim sa oferim oamenilor cat mai multe informatii cu privire la cancerul pulmonar, astfel incat sa constientizeze importanta unui control preventiv anual, pentru ca aceasta afectiune sa poata fi depistata si tratata la timp. Campania de lupta impotriva cancerului pulmonar este o campanie de educare si responsabilizare a populatiei din Romania, prin care vrem sa tragem un semnal de alarma asupra statisticilor in ceea ce priveste numarul bolnavilor de cancer la plamani – sa fie cat mai mic”, a precizat Iustina Fusu, vicepresedinte al Ligii Romane de Cancer.

Cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer din lume, cu incidenta maxima la barbati si pe locul doi la femei, dupa cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticati cu acesta forma de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel facand cate o victima umana. Diagnosticat din timp, cancerul de plamani poate fi vindecat.

Cancerul pulmonar este definit de reproducerea unor celule anormale in interiorul plamanului, fiind o forma de cancer foarte agresiv si rapid evolutiv. Celulele canceroase – se grupeaza in formatiuni de tip ciorchine sau excrescente de forma tumoreica. Aceste formatiuni se pot localiza la nivelul plamanlui – denumite tumori pulmonare primare, sau se pot separa si migra, putandu-se fixa si creste si in alte zone ale corpului, caz in care pacientul se confrunta cu una sau mai multe tumori secundare, sau metastaze.

Cancerul la plamani poate fi descoperit in timpul unui control de rutina sau poate fi recunoscut dupa semnele si simptopatologia care persista pe o perioada mai indelungata. Este extrem de importanta identificarea si cunoasterea acestor semne, iar in cazul in care intervine o schimbare in starea de sanatate, persoana in cauza trebuie sa se prezinte la un control de specialitate, pentru a preveni boala sau agravarea acesteia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.