Acasă Politic Bucuresti: Senatorul PSD Sorin Lazar, dat pe mana Parchetului de inspectorii ANI

Bucuresti: Senatorul PSD Sorin Lazar, dat pe mana Parchetului de inspectorii ANI

DISTRIBUIȚI

105742 – 22112011– Agentia Nationala de Integritate (ANI)a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii senatorului PSD Sorin Constantin Lazar pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat fiul in cadrul biroului sau parlamentar din Iasi. Inspectorii de integritate au constatat ca senatorul PSD Sorin Lazar a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, in perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, se arata intr-un comunicat al ANI. “Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese

 in materie administrativa si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, de catre Lazar Sorin Constantin, senator in Parlamentul Romaniei, secretar al Grupului Parlamentar al PSD”, se arata in comunicat.

Sorin Lazar incalca, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul parlamentarului a fost de 6.434 de lei.

Senatorul social-democrat a fost informat cu privire la declansarea activitatii de evaluare si s-a prezentat la sediul ANI, unde a luat la cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare, insa a refuzat sa depuna un punct de vedere cu privire la aspectele constatate, conform comunicatului ANI.

In acest context, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), cu privire la posibila savarsire de catre Sorin Lazar a infractiunii de conflict de interese si a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.