Acasă Politic Bucuresti: Soferii vor putea parca in subteran la Universitate anul viitor in...

Bucuresti: Soferii vor putea parca in subteran la Universitate anul viitor in mai

DISTRIBUIȚI

105834 – 24112011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi santierul parcarii de la Universitate si a estimat ca anul viitor in mai, primele masini vor putea intra in cea mai noua parcare subterana din Bucuresti.    

„Sunt multumit de stadiul santierului, se lucreaza 24 din 24, lucrarile sunt in grafic si nu avem nici un fel de probleme. Parcarea va avea trei niveluri, s-a turnat placa de la nivelul -1, iar acum se lucreaza la -2. Dupa finalizarea lucrarilor subterane, se vor aduce statuile inapoi si se va amenaja piata conform proiectului castigator realizat in urma concursului de urbanism. Lucrarile la parcare vor continua si pe timpul iernii, in special in subteran. In luna martie se termina santierul, incep finsajele si speram ca in luna mai aici sa poata parca primele masini. Era necesara o astfel de parcare in zona centrala, mai ales ca este situata exact la intrarea in Centrul Istoric si va deservi aceasta zona, pana se va finaliza si parcarea din strada Franceza”, a declarat primarul general la finalul vizitei pe santier.

Parcarea  subterana de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 mp, iar suprafata desfasurata, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp.

La sfarsitul anului vor fi finalizate sapaturile necesare pentru realizarea parcarii (se va atinge cota maxima necesara de -12 m, in acest moment s-a ajuns cu sapatura la o adancime de 7m) si vor fi incepute lucrarile pentru ultimul nivel (nivelul 3). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.